Платформата farmhopping.com e спасението на градския човек, който иска да пазарува

...
Платформата farmhopping.com e спасението на градския човек, който иска да пазарува
Коментари Харесай

От фермата право на масата

Платформата farmhopping.com e спасението на градския човек, който желае да пазари чиста храна от дребни български ферми, създадена с грижа както за неговото здраве, по този начин и за природата. Тя предлага стотици артикули от над 200 производители, които бързо и елементарно могат да стигнат до теб. Фермерите получават почтено възнаграждение и опция за дотъп до повече хора, а потребителите - същинска и свежа храна с комфортна доставка. 

Идеята се ражда, до момента в който Роси Митова написа дипломната си работа в университета. Обажда є се неин другар. Намерил плантация в Кресна, в която отглеждат каракачански овце, които са застрашени от изгубване. Собственикът бил доста въодушевен да резервира породата и правел всичко с огромна обич и пристрастеност, само че мъчно намирал финансиране и пазар за продуктите си. „ Приятелят ми ме потърси, с цел да ме пита дали аз имам концепция какво може да се направи, тъй като се занимавах с финансов мениджмънт. Тогава бях млада, зелена, водата беше до колене и се впуснах в това предизвикателство. Казах си, че за лятната почивка тази плантация ще я създадем велика “, спомня си Роси Митова, която през днешния ден към този момент е изпълнителен шеф на farmhopping. Въпреки огромния възторг обаче задачата є се оказва комплицирана. Така се среща от близко с компликациите на фермерите и взема решение да сътвори платформа, която да им помогне да вземат решение проблемите си. 

Големите супермаркети избират да изкупуват продукция, която идва от 10 000 км и да вкарват непознати артикули, вместо да пазарят от локални ферми, тъй като е по-евтино и по-изгодно, разяснява Роси. Според нея една от главните аргументи е, че сходни магазини желаят импортираните артикули да бъдат с нескончаем период на валидност, а фермерските са с къс. Освен това при тях качеството варира от партида на партида, т.е. – веднъж сиренето може да е по-солено, отколкото  е било предния път. Това по никакъв метод не се вписва в стандартите на огромните вериги магазини. „ Супермаркетите желаят да изкупуват големи количества на извънредно ниска цена. Ако ти не произвеждаш индустриални количества, не можеш да си позволиш да произвеждаш на цените, на които индустриалните ферми го вършат. И в действителност това е една от главните аргументи, поради която дребните фамилни ферми изчезват, а 85% от продуктите, които се употребяват в Европа, са импорт “, споделя Роси.Ето за какво нейната платформа се оказва избавление за над 200 дребни ферми и производители, както и за всеки човек, който е избрал здравословното хранене. Всички артикули, които предлага Farmhopping, се отглеждат без пестициди, без химикали, без консерванти, а месото – без антибиотици. За контрола се грижи част от екипа на Роси, който посещава фермата, намира се персонално с всеки фермер или производител и разискват метода на произвеждане. Освен това платформата разрешава да се оставят мнения от клиентите и по този начин може да се наблюдава дали са удовлетворени от това, което са получили. А в това време екипът на farmhopping е благополучен, че оказва помощ на дребните ферми и производители да изкарват сами прехраната си с почтен труд, създавайки същински и качествени артикули.И тъй като Роси знае, че живеем във времето, когато желаеме всичко да се случва бързо, от декември настъпват промени по доставката. Тя ще се прави в границите на същия ден или най-вече на идващия, а не както до момента до 48 часа след направената поръчка.  За тези от вас, които са нетърпеливи да опитат продуктите незабавно, може да посетиш магазина им на бул. „ Витоша “ 137 (до входа на Южния парк), където постоянно се провеждат разнообразни събития, дегустации и срещи с производители.

Защо да избереш farmhopping?

• Продуктите са пресни и идват непосредствено от фермата• Доставка за цялата страна, а за региона на София - в границите на същия или най-късно на идващия ден • Гаранция за свежестта на продуктите• Производителите не употребяват пестициди, антибиотици, консерванти и подобрители• Голямo многообразие от сезонни плодове и зеленчуци, месо, млечни артикули и напитки• Подкрепяш дребния бизнес и българските производители
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР